Art Shambhala (Parts 1 i 2)

Barcelona/ShambhalaArtLogoLargeTM.jpg
Centre: Barcelona
Data:
divendres 13 juliol 2018 (19:00 -21:30)
dissabte 14 juliol 2018 (09:00 -19:00)
diumenge 15 juliol 2018 (09:00 -16:00)
Professors : Herbert Elsky & Helena Pellisé
Coordinador : Marijo Vázquez
Persona de contacte : Helena Pellisé
L’Art Shambhala introdueix la meditació i un seguit d’exercicis de consciència com a camí per experimentar la font de creativitat inherent a cada persona i la seva expressió genuïna en tots els aspectes de la nostra vida.

'L’Art Shambhala és l’essència de la societat il·luminada." - Sakyong Mipham Rinpoche

Les ensenyances d’Art Shambhala sorgeixen de les ensenyances de l’Art Dharmic de Chögyam Trungpa Rinpoche, fundador del Budisme Shambhala. Va ser un mestre Budista Tibetà de meditació i erudit que va combinar la saviesa del seu llinatge amb la inspiració de la cultura occidental. L’Art Shambhala és una combinació de les ensenyances d’Art Dharmic amb les ensenyances de Shambhala, actualment governades pel seu fill i hereu, Sakyong Mipham Rinpoche. No es tracta només de fer “art”, sinó de com ens creem a nosaltres mateixes i el nostre món, a cada moment amb tots els nostres pensaments, paraules i accions. Manifestant aquestes ensenyances podem descobrir la nostra pròpia veu i la confiança per expressar-nos de manera autèntica utilitzant tant la nostra intuïció com el nostre coneixement, sense que sigui important la forma d’expressió que escollim.

L’Art Shambhala introdueix la meditació i un seguit d’exercicis de consciència com a camí per experimentar la font de creativitat inherent a cada persona i la seva expressió genuïna en tots els aspectes de la nostra vida. Aquest programa no és només per artistes sinó per a qualsevol persona que vulgui experimentar l’ "art en la vida quotidiana". El Programa Art Shambhala s’ofereix en cinc parts. Aquest programa oferirà les dues primeres:

Part U: Arribant als Teus Sentits
El procés creatiu té més a veure amb la percepció que no pas amb el talent. A través de la meditació aprenem que podem descansar en un estat on la nostra ment, el nostre cos i el nostre entorn estan sincronitzats i l’auto expressió pot transformar-se en pura expressió.

Part Dos: Veient les Coses tal i Com Són
A través de la meditació, arribem a veure les coses com són, en oposició a com imaginem que són. Descobrim que tot té una presència sentida.


Farem referència a alguns dels textos del llibre "True Perception" de Chögyam Trungpa (en castellà “Dharma, Arte y Percepción Visual” Ed. mtm).
Obert a tothom, sense requisits.

Preu: 90-120€.

Herb ElskyHerbert Elsky, escultor professional. Herb és un estudiant avançat de Chögyam Trungpa Rinpoche i Mipham Rinpoche. Va conèixer a Trungpa Rinpoche per primera vegada el 1971 i va ser un dels membres fundadors del Centre Shambhala de Los Ángeles. Va ser director del Shambhala Training a Los Ángeles durant quatre anys i després va ser director de Pràctiques al Centre Residencial de retirs Shambhala Karme Chöling a Vermont durant tres anys (1988-1991). Es va mudar a França el 1995 amb la seva dona Catherine, que és arquitecta, per ajudar a renovar els edificis i establir Dechen Chöling com a principal centre de retirs Europeu de Shambhala. Va ser el Director de Pràctica a Dechen Chöling de 1995-1997. Ensenya tots els nivells de l’Aprenentatge  Shambhala i Shambhala Art i des que es va mudar a França ha ensenyat a tota Europa. Herbert Elsky és artista, escultor, que exhibia regularment les seves escultures de resina transparent a galeries d’art mentre vivia a Los Ángeles. Des que es va mudar a França, ha creat una gran instal·lació anomenada el teatre "La Baluba", ja que el seu treball ha evolucionat cap el so i la performance. www.herbelsky.com

Helena PellesèHelena Pellisé. Ballarina, improvisadora i professora de Barcelona. Des del 2010 practicant de meditació a la tradició Shambhala de Budisme Tibetà. Com a membre de la comunitat Shambhala ha sigut coordinadora del Grup Shambhala Barcelona incloent la primera visita del Sakyong Mipham a aquesta ciutat, ha sigut formada com a Guia de Meditació i Professora Art Shambhala. Aquesta visió influeix a la comprensió de la seva pràctica en dansa improvisació, des de llavors incorporant un enfoc contemplatiu a la seva ofrena de Moviment Contemplatiu, una eina per despertar la creativitat i la comunicació inherents a tots els éssers humans. Com a ballarina actua amb les seves creacions i col·labora amb artistes d’altres disciplines, i ensenya a nivell nacional i internacional des de fa uns deu anys. Professora a la Universitat de Barcelona (UB) i directora del Festival CIM. www.helenapellise.com